Миконос – нека партито започне сега!

На няколко минути полет на югоизток от Атина се намира един от най-вълнуващите острови в Егейско море – Миконос. Известен със своите плажове, нестихващ нощен живот, страхотни рибни ресторанти и смайващи гледки. Миконос е подходящ за една вълнуваща и пълноценна лятна ваканция.

При планирането на пътуването си, лесно може да изберете хотел с подходяща за вас цена. Има избор от всякакви хотели, които са достатъчно близо до стария град Хора и без каквито и да било забележки по отношение на обслужването и качеството на храна и условия. Закуската в местните хотели обикновено е обилна с голямо разнообразие от ястия. Може да изберете хотел с басейн, където ще се насладите на спокойствие и комфорт. Собствениците на хотелите обикновено са наоколо и винаги може да се обърнете към тях с въпроси за острова и задължителните места. Много често самите хотели предлагат рент-а-кар, с които да обиколите околността.

Кога? До юни островът не е толкова пълен, но юли и август са пикови месеци. Всъщност, август е туристическият пик в цяла Гърция и тогава и цените са най-високи и навсякъде гъмжи от туристи.

Ако обичате партита, Миконос е вашето място. Много родители се притесняват, че има няколко плажа за нудисти, както и че често могат да се видят танцуващи хора по плажа. Плажовете, на които партито не спира и е най-вероятно да видите разголени хора са: Парага, Парадайс, Супер Парадайс и Елиа.

Ако искате спокойствие, може да плажувате на Орно (Ornos) или Плари Иало (Platis Gialos) – те са подходящи предимно за семейства и деца. Като август определено не е най-спокойния месец на острова. Ако искате пълно спокойствие, най-добре пътувайте до Миконос през май или в края на септември / началото на октомври. Когато тръгвате за плажа, информирайте се за посоката на вятъра, за да изберете плаж. Ако е много ветровито, не ходете на Елиа или Кало Ливади.

Едно от най-живописните местенца в Миконос е т.нар. Малката Венеция (The Little Venice) – своеобразни островни къщи с интересна цикладска архитектура на брега на морето. Имайте предвид, че питиетата в баровете там са доста скъпи, напр. един коктейл е около 12 евро. Затова, първо проверявайте цените. Като цяло всички ресторанти са сравнително скъпи, затова може да се храните навън само веднъж на ден, а през останалото време, зареждате хладилника си от местните магазини. А когато отивате в ресторант, идете по-рано, за да избегнете тълпите.

Не пропускайте да видите площадите „Алефкандра” и “Триа Пигадиа”, летния амфитеатър, старите вятърни мелници, различни църкви, да се снимате с пеликана Петрос или да хванете корабче и да се разходите до съседните острови Делос, Санторини, Крит или Наксос.

Вечер има толкова много забавления, които да задоволят всеки вкус. На Миконос всеки може да се забавлява, независимо от възрастта и музикалните предпочитания. Винаги може да започнете партито от баровете на плажа, където партито започва още по обяд.

Вземете цялото си добро настроение и се пригответе за вълнуваща ваканция – Миконос предлага много, само бъдете там!